ESITTELY

YMPÄRISTÖ

Aghastin tilat ulottuvat kymmenien hehtaarien alueelle vehreän luonnon keskellä. Tallille pääsee helpoiten autolla, koska tallin yhteydessä on parkkipaikka, jolla on oma nurkkansa hevosajoneuvoille ja oma yksityisautoille. Itse tilan ympärillä on laajalti laitumia ja peltoja, sekä muutamia metsäplänttejä. Varsinainen lehtimetsä siintää peltojen takana muutaman kilometrin päässä. Ympäröivillä alueilla on keskenään risteileviä huollettuja hevosreittejä yhteensä kolmisenkymmentä kilometriä, sisältäen maastoesteradan ja nurmipohjaisen laukkaradan. Lisäksi maastossa on lukemattomia pikkupolkuja. Ratsuhevosten valmentaminen tapahtuu yleensä tallirakennuksen lähellä sijaitsevalla kentällä tai maneesissa - tarvittaessa kummankin voi jakaa useampaan osaan. Maneesi on yhteydessä talliin niin, ettei ulkokautta tarvitse huonolla säällä kulkea ollenkaan.

TALLI JA PIHATTO

Hevoset majoittuvat joko talliin tai pihattoon. Tallikompleksiin kuuluu kaksi tallia: pienempi (16 karsinaa, joista yksi varsomiskarsina) ja isompi (53 karsinaa). Isompi talli on jaettavissa suunnilleen keskeltä kahtia tukevalla liukuseinällä, mikä auttaa tilojen rauhoittamista. Tallien jokaiselta käytävältä on järjestetty hevosenmentävä kulkuyhteys ulos niin viihtyisyyttä kuin turvallisuuttakin ajatellen. Pihatto taas on ihan tallirakennuksen läheisyydessä ja sisältää katoksen ja ulkoilutilan lisäksi useamman heinähäkin ja juoma-automaatin. Talvisin automaatit kytketään tarvittaessa pois vesiverkosta jäätymisen varalta (vaikka itse putkisto kulkeekin lämpimän seinän sisässä) - juotto hoidetaan kylmimpinä aikoina kantamalla vesi sisältä lyhyen matkaa ulos. Pihattoon majoitetaan vain hevosia, jotka tulevat toisten kanssa toimeen, koska hevosia pidetään samoissa tiloissa.

TARHAT JA LAIDUN

Sekä vierailevat että tallin omat hevoset saavat omistajien halutessa kokpäivätarhailumahdollisuuden laumassa tai yksin. Ensisijainen tarhausmetodimme on tallissa pitkään majoittuville hevosille tarhaus laumassa, mutta vierailevat hevoset tarhataan yleensä yksin vahinkojen välttämiseksi. Jos valmennettava hevonen kuitenkin viipyy tallissa yli kuukauden ajan, laumatarhausta voidaan harkita hevosesta riippuen. Poikkeuksena ovat kuitenkin orit, jotka tarhataan tietysti eri aitauksessa kuin tammat: ne saavat seurakseen ensisijaisesti ruunan tai jos samalta tallilta on tullut majoitukseen useampi toisiinsa tottunut ori, niiden yhteistarhausta voidaan harkita. Tammat puolestaan ovat keskenään tai ruunaseurassa. Kaikissa tarhoissa on niin paljon tilaa hevosta kohden, ettei tilasta pitäisi tulla tappeluita. Kaikilla hevosilla on kesäisin myös laidunmahdollisuus hieman kauempana tallipihasta. Laidunkausi aloitetaan silloin, kun laidun on sopivassa kunnossa uusia asukkaita varten, ja lopetetaan syötävän loputtua. Tarvittaessa laidunhevosille jaetaan myös kuivattua heinää.


Ulkoasun ©: Dea
virtuaalitalli - a SIM-game stable